HMI مخفف عبارت Human Machine Interface است و به معنای واسطه بین انسان و ماشین می باشد. از آن برای مانیتور کردن و مشاهده پارامترهای دستگاههای صنعتی مثل PLC و اینورتر و.... استفاده می شود HMIدر واقع یک مانیتور LCD است که می توان آن را برنامه ریزی نمود و همچنین به کمک آن می توان پارامترهای مختلف را تغییرداد و سیستم را کنترل نمود.
HMIدارای یک LCD است که معمولا بصورت تاچ اسکرین ( لمسی ) می باشد و هر المان را می توان با لمس آن قسمت انتخاب نمود و برای وارد نمودن اطلاعات به داخل آن از کیبورد مجازی که بر روی صفحه ظاهر می شود استفاده کنید ولی در صورت لزوم می توانید موس و کیبورد کامپیوتر را به آن متصل نمایید و از آن ها بهره بگیرید و در بعضی مدل ها شما می توانید یک مانیتور بزرکتر به خروجی VGA آن متصل نمایید تا تصویر آن را در اندازه بزرگتری مانیتور نمایید.
مزایا و معایب HMI
HMI دارای یک واسط کاربری گرافیکی می باشد که در آن کلید های کنترلی ، نمایشگرهای مختلف و سایر پارامترها به صورت بلوک های گرافیکی مشخص می شوند . قبل از ورود HMI از کامپیوتر برای مانیتور کردن یک سیستم استفاده می شد که در بعضی کارها باتوجه به اینکه امکان هک و نفوذ به کامپیوتر علی الخصوص زمانی که که به یک شبکه محلی و یا اینترنت متصل باشد خیلی بیشتر است و معمولا هزینه کامپیوتر های صنعتی که برای کار در محیط های صنعتی نسبتا بالا می باشد کامپیوتر کنار گذاشته شد و HMI ورود پیدا کرد که مشکلات یاد شده برای کامپیوتر HMI را کمتر تهدید می کند .
مزیت دیگری که HMI علی الخصوص برای مهندسین برق و طراحان سیستم ایجاد می کند این است که کار با HMI بسیار ساده بوده و بدون داشتن دانش برنامه نویسی می توانید خیلی ساده تر از برنامه نویسی نرم افزار مانیتورینگ که خود مستلزم داشتن مهارت های خاص خود می باشد اقدام به طراحی یک واسط کاربری حرفه ای و کارآمد نمایند . البته معمولا HMI نسبت به کامپیوتر دارای محدودیت هایی نیز می باشد که باعث می شود در بعضی موارد باز هم دست به دامان کامیوتر شویم . مثلا مقدار حافظه محدود برای ذخیره اطلاعات برای زمانیکه که حجم اطلاعات روزانه بالا می رود و قصد ذخیره و نگهداری آن ها داشته باشیم .